allamerican

De verschillende soorten autlease op een rij

Tegenwoordig woorden er steeds meer auto’s aangeschaft op lease basis in plaats van dat mensen zelf een auto aanschaffen. Dit komt omdat er een groot aantal voordelen aan een lease contract zitten wat steeds duidelijker begint te worden voor veel mensen. Echter is het wel belangrijk om het juiste soort lease te kiezen dat past bij jou Je kan bijvoorbeeld kiezen voor full operational leasing of private lease, maar wat is nou het verschil? In dit artikel gaan we de verschillende soorten autolease voor jou op een rijtje zetten. Lees je mee?

Operational lease

Operational lease is een van de meest voor komende soorten lease contract bij het leasen van een auto. Bij dit type contract betaal je maandelijks een vast bedrag aan het leasebedrijf en kan je de auto onbeperkt gebruiken. Bij deze vorm van leasen is het zo dat het leasebedrijf de officiële eigenaar van de auto blijft en dat de auto na het leasecontract dan ook terug zal keren bij het leasebedrijf. Een groot voordeel van operational lease is dat onderhoud en reparatie kosten voor het leasebedrijf zijn omdat het bedrijf officieel eigenaar is van de auto. Op deze manier kom jij niet voor onverwachtse kosten te staan. Ideaal dus!

Financial lease

Naast operational lease is een financial lease contract mogelijk. Bij een financial lease zal jij als aan het einde van je lease contract eigenaar van de auto worden en zal de auto dus niet terug gaan naar het leasebedrijf. Hierbij betaal je ook maandelijks een bedrag aan het leasebedrijf. Echter is dit niet alleen een bedrag voor het gebruik maar staat dit bedrag voor een maandelijkse afbetaling. Je koopt dus eigenlijk een auto in een aantal termijnen. In dit bedrag zit vaak ook nog rente. Bij dit leasecontract betaal je zelf onderhoud en verzekering van de auto. Dit zal dus duurder zijn dan operational lease.

Private lease

Als laatste is er nog het private lease contract. Dit is een contract wat over de afgelopen waren steeds populairder is geworden. Bij deze vorm van leasen wordt er weer een maandelijks bedrag betaald en blijft het leasebedrijf eigenaar van de auto. Dit betekent uiteraard ook weer dat het leasebedrijf verantwoordelijk is voor onderhoud en verzekering. Het nadeel van private lease is dat er vaak een kilometer stand is waar je je aan moet houden wat ervoor kan zorgen dat jij jaarlijks niet enorm ver kan rijden. Zoek dit goed uit!

Dit kan natuurlijk overlegd worden bij het desbetreffende lease bedrijf.

Conclusie

We hebben in het kort de drie meest voorkomende lease contracten besproken zodat jij kan kiezen welke het beste bij jouw situatie past. Uiteraard hoef je deze keuze niet alleen te maken. Het is aan te raden om advies van een expert te vragen die jouw situatie kan beoordelen en daarbij een passend lease contract kan voorstellen. Dit kan zowel online als in een showroom waar je meteen een aantal modellen kan bekijken. Vraag een expert en kies een passend contract! Tip: ga bijvoorbeeld een Elektrische Auto Leasen bij Superlease.nl.